Robert Hugh Brown singer-songwriter

Nieuwe site online

Welkom op de enige echte website van Robert Hugh Brown! De site is ontworpen en gebouwd door Daphne Renierkens van Mazgon Design. Onze samenwerking is heel prettig verlopen en ik ben heel blij met het resultaat! Laat ik me even kort voorstellen en een achtergrond geven bij deze website, en kort vertellen wat je de komende tijd van mij kunt verwachten.

Welkom op de enige echte website van Robert Hugh Brown! De site is ontworpen en gebouwd door Daphne Renierkens van Mazgon Design. Onze samenwerking is heel prettig verlopen en ik ben heel blij met het resultaat! Laat ik me even kort voorstellen en een achtergrond geven bij deze website, en kort vertellen wat je de komende tijd van mij kunt verwachten.

In eerste instantie ben ik als zanger en frontman van verschillende bands, begonnen met muziek maken en optreden. Op een gegeven moment ben ik ook als soloartiest gaan schrijven en optreden. Na een lange pauze, die duurde van ongeveer 2005 tot 2014, maakte ik een nieuwe start met optreden en opnemen. Dit leidde in 2017 tot mijn eerste echte EP “DOWN THE LINE”, een release waarop ik nog steeds heel trots ben en waaraan een aantal zeer toffe gasten meewerkten.

Het plezier dat ik beleefde het hele studioproces rondom die EP, vormde de inspiratie om begin 2019 gesprekken te gaan voeren over een nieuw project. Al gauw had ik een nieuwe crew om me heen verzameld: vaste producer en drummer Martijn Vaassen, met wie ik al sinds het prille begin in de jaren negentig in verschillende bands en projecten heb samengewerkt, bassist Rens van Dijk (o.a. Etan Huijs, Paul van Loon En Andere Snuiters), gitarist en muzikale geestverwant Deef Dassen, en toetsenist Paul Janssen (o.a. Barosz, Days Of The Soyuz). Met deze line-up treed ik ook regelmatig op onder de vlag RHB + HOLD YOUR FIRE. 

Het project begon met een simpele gedachte: meer nog dan op mijn vorige EP, wou ik de nieuw op te nemen songs ieder een eigen sound en karakter geven. Niet het totaalgeluid van het project zou leidend zijn, maar meer wat het gevoel en het verhaal van elke individuele song opriepen. Al gauw volgde dan ook het concept om de nieuwe songs apart van elkaar uit te brengen, in eerste instantie digitaal, met telkens een korte periode tussen elke release. Dit zou uiteindelijk leiden tot een nieuwe collectie songs, die samen een geheel vormen en een weergave zijn van de muziek die ik in deze fase van het leven wil maken.

Op 1 november 2019 verscheen de eerste nieuwe single in deze reeks, YOU COULD BE THE ONE. Het is een soulvolle track geworden, met een ontspannen vibe. Ik heb nog nooit zo’n track opgenomen, en daar ging het me precies om. Om mezelf uit te dagen, om plezier te hebben en verwachtingen los te laten, meer te genieten van wat er zich in het moment aandient. Dus toen het idee ontstond om ook een website te verbinden aan dit project, besloot ik om de mogelijkheden te onderzoeken om die gedachte vorm te geven. 

Waarmee we bij het heden aanbelanden: met de single YOU COULD BE THE ONE waarop ik heel trots ben, met een heel mooie website, met de volgende single release in de planning (verwacht: 12 december a.s.!), en met de eerste gesprekken voor studio opnames in het voorjaar van 2020 net achter de rug! 

Ik hoop je snel weer te mogen verwelkomen op deze site,

PEACE 

Robert Hugh Brown

Deel deze blog